SLECHT NIEUWS GESPREKKEN VOERENSlecht nieuws gesprekken

Slecht nieuws gesprek voeren

Spreekvaardigheid speelt een sleutelrol in een geslaagd slechts nieuws gesprek. De vraag is alleen: hoe pakt u dit aan?

Elke manager zal op zeker moment een slecht nieuws gesprek moeten voeren en werknemers hebben niet altijd invloed op de aanleiding of uitkomst van het slechte nieuws. Dit maakt dergelijke gesprekken bijzonder lastig.

Toch kunt u met de juiste handvatten een slecht nieuws gesprek ombuigen naar iets positiefs; ProMind ondersteunt u hierbij!

De kansen van een slecht nieuws gesprek

Slecht nieuws gesprekken zijn vervelend om te voeren. Zeker wanneer een werknemer niet direct invloed heeft op tegenvallende prestaties, bijvoorbeeld door ziekte of externe factoren. Daar staat tegenover dat een slecht nieuws gesprek ook kansen biedt. Het zorgt er namelijk voor dat werknemers weten waar ze aan toe zijn, dit erkennen en beter in hun vel komen te zitten, wat zich uiteindelijk vertaalt naar minder verzuim.

Spreekvaardigheden op maat

ProMind verzorgt speciaal voor ondernemers en managers Spreekvaardigheidstrainingen op maat. Het doel is om effectief om te gaan met slecht nieuws gesprekken zonder werknemers tekort te doen, bijvoorbeeld bij hoog verzuim of slechte functionering.

Met behulp van rollenspellen krijgt u inzicht in de effecten van uw aandeel aan het gesprek. Daarnaast wordt u voorzien van tips en tricks om uw spreekvaardigheden te verbeteren. De opgedane kennis wordt gedurende de training in de praktijk gebracht, zodat benodigde vaardigheden meteen eigen worden gemaakt. Als gevolg heeft u na de training inzicht in technieken om het slecht nieuws gesprek positief toe te passen.

 

Adresgegevens

ProMind
Koelmalaan 350, 5e etage
1812 PS Alkmaar

Telefoonnummer: 072 – 5124883
E-mail: info@promind.nl


Onze andere diensten:


Nieuwsbrief

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Schrijf je hier in

Copyright by Promind 2024. All rights reserved.