Verzuim duurt te lang! Of: Alles wird gut, und zwar morgen!

22 februari 2017

ProMind bedrijfspsychologische zorgIedereen heeft het over snel weer aan het werk na verzuim. In de praktijk blijkt keer op keer dat hier weinig van terecht komt. TNO laat zien dat verzuim jaarlijks € 12,7 miljard kost en gemiddeld € 250,- per verzuimdag. Fundamenteel probleem is dat veel verzuim te lang duurt.

Vooral verzuim op psychische gronden. Dat is ook wel een beetje te begrijpen. Het is immers niet altijd even helder wat je waar en hoe moet doen om iemand met psychische problemen weer aan het werk te krijgen. En ook op zo’n manier dat het niet na verloop van tijd weer fout gaat. Door verkeerd, te beperkt of te laat ingrijpen loopt het verzuim na twee jaar vaak over in een WIA-aanvraag. De werkgever draait dan nog eens twaalf (!) jaar op voor de kosten.

In de reguliere zorg bestaat geen of weinig tijdbesef. Terwijl de verzuimdagen gewoon doortellen. Er zitten vaak langere periodes tussen de afspraken. Maar ook zijn de meeste psychologen helemaal niet ingesteld op werkhervatting of werk-gerelateerde problematiek. Bij ProMind doen we dat anders. Mensen worden direct gezien en na de intake wordt meteen weer begonnen met (deels) werken. In het eigen werk! Dat laatste is vooral belangrijk om te voorkomen dat mensen maar op 80% van hun oude niveau terugkeren. Ons traject zorgt ervoor dat mensen hun valkuilen en inefficiënties kwijtraken. Hierdoor gaan ze beter en effectiever functioneren dan ze ooit hebben gedaan.

Het is bij psychische problematiek heel belangrijk dat je niet alleen goed kijkt wat er aan de hand is, maar vooral ook naar de persoonlijkheid van degene die uitvalt. Er zijn een aantal kenmerken die vaak voorkomen bij mensen die langdurig op psychische gronden uitvallen (Burnout). De ironie wil dat veel van die eigenschappen aantrekkelijk zijn in de werkomgeving. Eigenschappen als ja-zeggen-niet-nee-zeggen, perfectionisme, controlegericht, grote toewijding en recht-door-zee. Deze eigenschappen vragen veel energie. Als je daar beter en handiger mee om leert gaan houd je energie over!

Meer weten of direct tijd winnen? Bel ons voor een afspraak. We delen graag onze ideeën met u. De koffie staat klaar, of we komen uw koffie proeven!

Contact

Telefoonnummer: 072 – 5124883
E-mail: info@promind.nl
LinkedIn: ProMind


Nieuws

Het laatste nieuws
NIEUWS

Copyright by Promind 2024. All rights reserved.

Designed by ASK-Solutions