Doe minder met meer focus

28 augustus 2019
focus-on-what-matters.jpg?fit=550%2C555&ssl=1

We zijn verslaafd aan activiteit en stimulatie. Onze telefoon ligt ’s nachts naast het bed en nog voor onze eerste kop koffie hebben we al een lading mails weggewerkt. ‘Aan de busyness proberen we af te leiden hoe belangrijk en succesvol iemand is. We maken er een wedstrijdje van. Na onze vakantie vergelijken we niet wie het bruinste is geworden, maar wie de meeste mails in zijn inbox heeft.’

Uit een onderzoek blijkt dat 58 procent van de kenniswerkers geen tijd meer heeft om echt goed na te denken. We proberen alles aan te pakken en maken geen keuze. Op kantoor wisselen we gemiddeld iedere drie minuten van taak, dat maakt ons veertig procent minder productief. Uiteindelijk bereiken we dus helemaal niets met die drukte. Het advies van bedrijfspsycholoog Tony Crabbe: ‘Minder doen, met meer focus’. 

Gefocust werken aan belangrijke taken geeft rust, je presteert beter en voelt je aan het einde van de dag minder uitgeput. Daarnaast moeten we keuzes maken. Wat is belangrijker: de meeting of het rapport? Durf te kiezen. Heb de moed om ‘nee’ te zeggen en tijd vrij te maken voor dingen of mensen die jij écht belangrijk vindt.

In onderstaande TEDtalk van Tony Crabbe meer voorbeelden en tips om het anders te doen.

Contact

Telefoonnummer: 072 – 5124883
E-mail: info@promind.nl
LinkedIn: ProMind


Nieuws

Het laatste nieuws
NIEUWS

Copyright by Promind 2024. All rights reserved.

Designed by ASK-Solutions