Serieus aan de slag met Werkplezier

18 oktober 2019
Happy-at-work.jpg?fit=293%2C253&ssl=1

Nooit eerder waren er zoveel werkgerelateerde psychische klachten als nu. Dagelijkse nieuwe berichten over werkstress en burn-out, met schrikbarende percentages en aantallen uitgevallen medewerkers en de kosten die er mee gemoeid zijn. Een goede werksfeer, steun van collega’s, waardering en ontwikkelmogelijkheden zijn een belangrijke buffer tegen werkstress. Werkplezier houdt je lichamelijk en mentaal gezond.

Steeds meer organisaties geven je daarom een eigen budget om werkplezier te vergroten. Maar de inzet kan vaak beter en gerichter, zodat zowel de organisatie als de medewerkers er beter van worden. We zien vaak hapsnap beleid met losse trainingen of geïsoleerde adviezen. Dat is jammer, want geeft vaak niet het beste effect. Voor de lange termijn is voor blijvend werkplezier een structurele aanpak nodig. Met een samenhangend pakket voor medewerkers, leidinggevenden en organisaties, kun je serieus werkplezier vergroten.

Laagdrempelige toegang tot psychologische ondersteuning draagt eraan bij dat werknemers hun werkplezier behouden. Lastige vragen worden zo opgelost voor ze een probleem worden.

ProMind Werkplezier biedt een psychologenspreekuur waar uw medewerkers met alle vragen met betrekking tot psychologische problematiek terecht kunnen. Het is laagdrempelig en kan -indien gewenst- in company worden aangeboden.

We kijken wat de beste insteek is om weer snel lekker in het vel te komen. Met handige adviezen is een interventie vaak niet eens meer nodig. Voor meer hulp is een Korte Interventie geschikt. In een paar gesprekken worden problemen snel en effectief opgelost.

Soms zijn de problemen zo groot dat verzuim op de loer ligt of al opgetreden is. Door er bovenop te zitten voorkomen we langdurige uitval. Door snel en direct schakelen met de organisatie kunnen we meteen aan de slag. Hierdoor kan de gang langs de Bedrijfsarts vaak overgeslagen worden. Een ander groot voordeel is dat uw werknemer gewoon bij dezelfde psycholoog blijft, zodat hij niet opnieuw zijn verhaal hoeft te doen.

ProMind Werkplezier genereert veel informatie over de organisatie. Hiermee kan goed gestuurd worden op werknemer-tevredenheid en het opsporen van probleemgebieden in de organisatie. Deze informatie bespreken wij op gezette tijden met u. Wanneer ons iets bijzonders opvalt op een bepaald gebied nemen wij pro-actief contact met u op. Ook brengen wij gevraagd en ongevraagd advies uit wanneer dat nodig is.

ProMind biedt dit programma aan in al onze vestigingen. Maar kan ook in company georganiseerd worden. Uw mensen kunnen zich zelfstandig aanmelden bij ProMind. Wilt u meer weten over dit programma? Neem dan gerust contact met ons op!

 

 

Contact

Telefoonnummer: 072 – 5124883
E-mail: info@promind.nl
LinkedIn: ProMind


Nieuws

Het laatste nieuws
NIEUWS

Copyright by Promind 2024. All rights reserved.

Designed by ASK-Solutions