Het belang van Bedrijfspsychologische Zorg

12 november 2019

Of waarom ik de laatste tijd wat weinig schreef.

De afgelopen maanden is de Bedrijfspsychologische Zorg uit de schaduw en in het licht aan het komen. ProMind biedt al jaren deze zorg, maar de groei die we nu meemaken is ongekend!

Jarenlang kregen we te horen van organisaties en arbodiensten dat het allemaal goed geregeld was. Wij twijfelden daaraan, omdat we telkens weer lazen dat psychisch verzuim groot, en vooral, langdurig bleef. Het leek wel of we onze boodschap dat langdurig verzuim op psychische gronden niet nodig is, niet konden laten landen. Maar dat is nu een beetje anders! Om het voorzichtig uit te drukken!

ProMind ondersteunt met bedrijfspsychologische zorg

De laatste maanden komen er steeds meer (grotere) organisaties naar ons toe met de vraag of we voor hen Bedrijfspsychologische Zorg kunnen opzetten. Dat doen we met alle liefde en enthousiasme. Waar die plotse aandacht vandaan komt? We hebben een paar vermoedens. Een is dat er, nu de crisis voorbij is en alles gesneden is wat gesneden kon worden, er weer ruimte ontstaat voor het welbevinden van de medewerkers. Maar ook dat de werkomstandigheden veeleisender zijn geworden. Door saneringen en automatisering zijn de overgebleven taken zwaarder en complexer geworden. Er is meer zelfsturing en zelforganisatie gekomen. Wat een grotere zelfstandigheid en complexere communicatie vraagt van de medewerkers en daardoor tot meer stress kan leiden. Dan is het goed om voor je medewerkers ondersteuning te kunnen bieden in die transitie. Daar zijn we bij ProMind helemaal op ingesteld.

Even terug in de tijd

In 2006 ontstond bij ons het idee om in een vroeg stadium en laagdrempelig een schifting te maken (triage) om cliënten met psychische klachten een zo goed mogelijk advies te kunnen geven. Oorspronkelijk was dit idee bedoeld voor de reguliere zorg. Met het sinds 2012 uitkleden van het GGZ-pakket in de reguliere zorg, hebben wij besloten het idee voor Bedrijfspsychologische zorg verder uit te werken en het, met gerichte aanpassingen, rechtstreeks aan instellingen en bedrijven aan te bieden.

We hanteren daar drie criteria voor. Het moet goed voor de werknemer zijn – die komt niet meer in een molen terecht. Het moet goed voor de (bedrijfs-)arts zijn – die komt weer aan het eigen werk toe. En het moet een nieuwe, effectieve manier van werken toevoegen aan de expertise van de psycholoog.

We verwachtten destijds dat het meteen storm zou lopen. Maar daar hebben we even, tot nu, op moeten wachten. Gelukkig zijn we ingesteld op groei en hebben ook nu de tijd en mogelijkheden om uw medewerkers te ondersteunen.

Bedrijfspsychologische zorg ook iets voor uw mensen? Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak. We laten u graag zien hoe uw medewerkers efficiënter, beter, productiever, maar vooral ook gelukkiger worden en het werkplezier toeneemt!

Contact

Telefoonnummer: 072 – 5124883
E-mail: info@promind.nl
LinkedIn: ProMind


Nieuws

Het laatste nieuws
NIEUWS

Copyright by Promind 2024. All rights reserved.

Designed by ASK-Solutions