Stabieler gevoelsleven, gelukkigere mensen

10 april 2015

Stabiliteit is goed: Naarmate mensen sterker fluctueren tussen hevige positieve en negatieve emoties voelen ze meer psychische symptomen. Dat blijkt uit een meta-analyse die Vlaams psychologen uitvoerden op 79 eerdere onderzoeken (Psychological Bulletin 30 maart online). Bij de gelukkigste mensen weken hun emoties nooit sterk af van hun gemiddelde niveau, maar ze bleven ook nooit lang op 1 niveau hangen. De onderzoekers vermoeden dat ongelukkige mensen sterk emotioneel op gebeurtenissen reageren en moeite hebben om hun emoties weer naar de basisline terug te krijgen. (Bron NRC)

We zien deze schommeling in emoties ook terug bij burn-out trajecten. Mensen met specifieke persoonlijkheidskenmerken voelen zich ongelukkiger, omdat ze een verkeerd beeld hebben van zichzelf en hun omgeving.

Meer over de kenmerken en eigenschappen leest u hier. Herkent u deze symptomen neem dan contact met ons op voor aanvullende informatie.

Contact

Telefoonnummer: 072 – 5124883
E-mail: info@promind.nl
LinkedIn: ProMind


Nieuws

Het laatste nieuws
NIEUWS

Copyright by Promind 2024. All rights reserved.

Designed by ASK-Solutions