Nieuwe inzichten over Burn-out! Of toch niet? – 2

27 februari 2019

En nu dus weer een onderzoek van Interpolis. Douchen voor het slapen gaan voorkomt Burn-out. Dat is zoiets als de voormalige president van Zuid-Afrika die zei dat je geen AIDS krijgt als je jezelf na afloop maar goed wast. Het zijn dit soort ‘verbanden’ die worden verkocht als een oorzakelijke relatie. Van het niveau dat je kanker kunt voorkomen door het eten van rechtsdraaiende of linksdraaiende yoghurt, afhankelijk van welk onderzoek je leest!  Zo wordt hier ook weer verwezen naar het TNO onderzoek dat oorzakelijke verbanden ziet door externe omstandigheden als werkstress, sociale media, te weinig rust, etc.

Het zou beter zijn om dergelijke verbanden te interpreteren voor wat ze zijn: triggers geen oorzaken. Oorzaak van Burn-out is altijd een persoonlijkheidsprobleem. In een zin: een misperceptie van het zelf in de context. Met andere woorden. Je hebt een idee van jezelf dat niet klopt met de realiteit. Dat verschil leidt tot spanning en het verkeerd lezen van signalen bij jezelf en in je omgeving. Dat kan uiteindelijk leiden tot een Burn-out.

Als de verzekeraars blijven vasthouden aan de kernpunten die in dit soort onderzoeken telkens weer naar voren komen, zal er niets veranderen. En blijft Burn-out tot in lengte van jaren een groot probleem!

Contact

Telefoonnummer: 072 – 5124883
E-mail: info@promind.nl
LinkedIn: ProMind


Nieuws

Het laatste nieuws
NIEUWS

Copyright by Promind 2024. All rights reserved.

Designed by ASK-Solutions